Infosessie ‘Wat als…pijn een ziekte op zich wordt?’

Map Unavailable

Datum/Tijd
Zaterdag 1 Juni, 2019
14:00 - 17:00

Locatie
Revalidatieziekenhuis Inkendaal

Categorieën


icon-car.pngFullscreen-Logo
Revalidatieziekenhuis Inkendaal, Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek

loading map - please wait...

Revalidatieziekenhuis Inkendaal, Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek 48.216038, 16.378984

Wanneer pijn langer dan 6 maanden aanwezig is spreekt men over ‘chronische pijn’.  Soms is dan de oorspronkelijke oorzaak van de pijn al verdwenen, doch blijft de pijn bestaan en is een eigen leven gaan leiden. Deze pijn is een ziekte op zich geworden. In dit geval richt de behandeling zich op het bestrijden van de pijn en niet zozeer meer op de oorzaak.

Tijdens deze infosessie zullen dr. M.Wissels (neuroloog) en mv. V.Bruyninckx (neuro-o.p.-verpleegkundige) vanuit hun medische disciplines toelichten welke mogelijkheden er gangbaar zijn en toegepast worden om vooral mensen met neuropathische pijn te kunnen helpen.

De twee belangrijkste toepassingsgebieden van de neurochirurgie zijn de ingrepen op het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) en op de wervelkolom. Tevens is de neurochirurg zeer nauw betrokken in de operatieve behandeling van pijn in samenwerking met de pijnkliniek en in de stereotactische radiochirurgie.

Iedereen welkom!

Wij vragen dat iedereen zich inschrijft die wil deelnemen. Gebruik hiervoor onderstaande formulier.

Er kunnen tijdens de infosessie foto’s genomen worden die eventueel gepubliceerd kunnen worden in ons ledenblad ‘Het Maretakblad’.

Deelname is gratis voor leden van ‘de Maretak’. Voor niet-leden vragen we 5 euro.

Graag inschrijven tegen woensdag 22 mei 2019 zodat we de nodige praktische regelingen kunnen treffen.