Activiteiten

https://watmaakteenpatientgelukkig.be/

 

dec
3
za
2022
Zorgsymposium doelgerichte zorg – Wat maakt een patiënt gelukkig? @ GC de Zandloper Wemmel
dec 3 @ 09:30 – 16:00

De zorgsector evolueert razendsnel. Het ontwikkelen van een transmurale zorg waarbij de patiënt centraal staat is volop aan de gang. Patiëntenparticipatie is het samenwerken met patiënten bij zorgvernieuwing. Doelgerichte zorg is daar één aspect van, waarbij het persoonlijk gesprek en de menselijkheid in de zorg centraal staat. Hoe ga je hiermee om in de praktijk, wat zeggen de ervaringsdeskundigen, welke instrumenten zijn beschikbaar, enz. Op dit zorgsymposium beleef je het allemaal.

Het symposium gaat door in GC de Zandloper, Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel.

Alle informatie en inschrijvingen: www.watmaakteenpatientgelukkig.be

dec
6
di
2022
Dansen & Bewegen op maat @ Danstuin Leuven
dec 6 @ 13:00 – 14:00

Deze activiteit laat toe om op een aangename manier te bewegen op maat van ieders mogelijkheid.

Jawel, dankzij de oprichting van de ‘Danstuin’ door een zeer gemotiveerde dansdocente met een groot hart wordt deze unieke kans geboden. Immers, na meer dan 40.000 uren ervaring is het voor Hélène haar grote wens om haar passie ook te kunnen delen met mensen zoals jij. In haar dansstudio wil zij graag datgene aanbieden wat net nodig is voor mensen die met een chronische ziekte omgaan in hun leven maar toch net zo graag willen blijven bewegen door te kunnen dansen ‘op maat’.

Ben jij degene die misschien een beetje zat te wachten op deze kans of vindt je dit een uniek aanbod wat zeker het geval is! Dat jou wel aanspreekt? Aarzel dan beslist niet en schrijf je hieronder in.

Het dansen gaat door in het centrum van Leuven – Tiensestraat 47, 3000 Leuven.

De deelnameprijs voor leden van ‘de Maretak vzw’ en de Vlaamse Pijnliga is 4€, voor niet-leden 6,50€.

Iedereen welkom!

dec
9
vr
2022
Webinar – Je bent jong, hebt pijn en je wilt wat @ Online
dec 9 @ 19:00 – 21:00

Chronische pijn komt bij jongeren extra hard aan. Ze (willen)starten met de opbouw van hun leven maar worden dooreen diagnose met een belangrijk obstakel geconfronteerd.

Hoe kunnen jongeren best omgaan met chronische pijn en hoe reageren anderen zinvol op wat ze meemaken? Hoe licht je als jongere je sociale omgeving in over wat chronische pijn in je jonge leven veroorzaakt? Horen zorgverstrekkers voldoende wat jonge mensen aanbrengen of gaat men er nog steeds van uit dat chronische pijn vooral bij ouderdom hoort? En hoe een link leggen tussen zinvolle zorgverlening en de specifieke leefwereld van jongeren?

Er is zeker een verschillende aanpak van de pijnproblematiek tussen jongere en oudere mensen. Een ideaal beginpunt voor een gesprek rond deze interessante vragen aan onze spreker.

Onze spreker dokter Dios (pijncentrum UZA) geeft uitleg.

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen tijdens het webinar. Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

Iedereen die zich tijdig inschrijft om deze interessante webinar te volgen zal dit webinar ook kunnen herbekijken.

Deelnameprijs is 5€. Als lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga kan je gratis deelnemen en hoef je de deelnameprijs van 5€ niet te betalen. Hiervoor kreeg je een kortingscode toegestuurd of mail naar .

 

dec
15
do
2022
Lotgenotencontact Lubbeek – thema ‘Iemand zijn en ergens bij horen’ @ Chirolokaal Binkom
dec 15 @ 14:00 – 16:30
Lotgenotencontact Lubbeek - thema 'Iemand zijn en ergens bij horen' @ Chirolokaal Binkom

Wordt je geconfronteerd met moeilijke, ingrijpende situaties, met pijn of verdriet, ziekte of handicap, dan zul je met vele vragen zitten. Naast professionele hulp zul je je ook gesteund voelen als je kunt praten met iemand die het zelfde heeft meegemaakt, een lotgenoot. Je kunt aan mekaar optrekken. Je zoekt naar herkenbaarheid en verbondenheid met anderen in een gelijkaardige situatie. Weten dat je er niet alleen voor staat is op zich al een hele opluchting. Samengevat, lotgenotencontact doet beslist de kwaliteit van het leven toenemen.

Omdat deze laatste stelling een voorname doelstelling is die we met onze vereniging voor mensen met chronische pijn nastreven organiseren we op regelmatige basis bijeenkomsten van lotgenotencontact. Deze bijeenkomsten worden begeleid door onze lotgenoot-vrijwilligers die hiertoe een opleiding volgden waarbij elementen zoals luisterbereidheid en communicatie inzake de problematiek die mensen treft met chronische pijn speciale aandacht verdienen. Met de organisatie van het lotgenotencontact willen we trachten alle mensen met chronische pijn ervan te overtuigen dat ze gelukkig niet alleen staan met hun problemen.

Bij ons weerzien zullen we het hebben over het thema ‘Iemand zijn en ergens bij horen’.

Het lotgenotencontact gaat door in de chirolokalen, Schoolstraat 6, 3211 Binkom.

Gelieve om 13u45 al aanwezig te zijn zodat we om 14u kunnen beginnen.

Ben je nog geen lid van ‘de Maretak vzw’ dan kan je een eerste keer deelnemen om het uit te proberen. Wens je daarna opnieuw deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

jan
14
za
2023
Zorgsymposium doelgerichte zorg – Wat maakt een patiënt gelukkig? @ Provinciehuis Leuven
jan 14 @ 09:30 – 16:00

De zorgsector evolueert razendsnel. Het ontwikkelen van een transmurale zorg waarbij de patiënt centraal staat is volop aan de gang. Patiëntenparticipatie is het samenwerken met patiënten bij zorgvernieuwing. Doelgerichte zorg is daar één aspect van, waarbij het persoonlijk gesprek en de menselijkheid in de zorg centraal staat. Hoe ga je hiermee om in de praktijk, wat zeggen de ervaringsdeskundigen, welke instrumenten zijn beschikbaar, enz. Op dit zorgsymposium beleef je het allemaal.

Het symposium gaat door in het Provinciehuis te Leuven (Provincieplein 1, 3010 Leuven).

Alle informatie en inschrijvingen: www.watmaakteenpatientgelukkig.be