Activiteiten

 

jun
2
do
2022
Lotgenotencontact Diest – thema ‘Wie schrijft die blijft’ @ Het Beverbeekhuis
jun 2 @ 14:00 – 16:30
Lotgenotencontact Diest - thema ‘Wie schrijft die blijft’ @ Het Beverbeekhuis

Wordt je geconfronteerd met moeilijke, ingrijpende situaties, met pijn of verdriet, ziekte of handicap, dan zul je met vele vragen zitten. Naast professionele hulp zul je je ook gesteund voelen als je kunt praten met iemand die het zelfde heeft meegemaakt, een lotgenoot. Je kunt aan mekaar optrekken. Je zoekt naar herkenbaarheid en verbondenheid met anderen in een gelijkaardige situatie. Weten dat je er niet alleen voor staat is op zich al een hele opluchting. Samengevat, lotgenotencontact doet beslist de kwaliteit van het leven toenemen.

Omdat deze laatste stelling een voorname doelstelling is die we met onze vereniging voor mensen met chronische pijn nastreven organiseren we op regelmatige basis bijeenkomsten van lotgenotencontact. Deze bijeenkomsten worden begeleid door onze lotgenoot-vrijwilligers die hiertoe een opleiding volgden waarbij elementen zoals luisterbereidheid en communicatie inzake de problematiek die mensen treft met chronische pijn speciale aandacht verdienen. Met de organisatie van het lotgenotencontact willen we trachten alle mensen met chronische pijn ervan te overtuigen dat ze gelukkig niet alleen staan met hun problemen.

Na een periode van lange onderbreking waarop we het lotgenotencontact fysiek konden organiseren hernemen we dit terug.

Het lotgenotencontact gaat door in ‘Het Beverbeekhuis’, Tulpenstraat 2, 3290 Diest.

Bij ons weerzien zullen we het hebben over het thema ‘Wie schrijft die blijft‘.

Ben je geen lid van ‘de Maretak vzw’ maar wens je toch deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

jun
3
vr
2022
CREAtak – Rubens achterna @ Dienstencentrum De Sleutel Lubbeek
jun 3 @ 13:30 – 16:00

Onze vereniging ‘de Maretak vzw’ biedt jullie een maandelijkse crea-namiddag aan. Tijdens deze namiddag kan je deelnemen aan een workshop die wordt aangeboden en begeleid door een ervaren lesgeefster, tevens lid van onze vereniging.

Tevens zal worden vermeld welke materialen de deelnemers eventueel dienen mee te brengen. Voor de overige materialen die nodig zijn tot het realiseren van ieders creatie tijdens de workshop wordt gezorgd door de organisatie. Daarom is het ook verplicht om zich vooraf in te schrijven wanneer men wenst deel te nemen aan de workshop tijdens deze crea-namiddagen.

Gezien er slechts een bepaald aantal deelnemers voor de workshop wordt toegelaten ontvangt u bij uw inschrijving een bevestiging hiervan per kerende e-mail. Er wordt dan ook gerekend op uw aanwezigheid van zodra u deze bevestiging van inschrijving ontvangt. Indien u uitzonderlijk toch niet kunt aanwezig zijn, dient u dit te verwittigen via e-mail of telefoon.

Workshop

Deze keer gaan we Rubens achterna.

‘Doe-hoekje’

Het blijft ook steeds mogelijk voor leden van ‘de Maretak vzw’ om naar de crea-namiddagen te komen zonder dat men verplicht is tot deelneming aan een workshop. Hiervoor wordt een ‘doe-hoekje’ ingericht in het lokaal, waar men bijvoorbeeld terecht kan met of zonder een zelf meegebracht werkstukje of boek. Aangezien we deze activiteit tevens beschouwen als een soort van ‘lotgenotencontact’ is ook iedereen welkom voor ’n babbeltje.

Praktisch

De CREAtak gaat door in het LDC ‘De Sleutel, Staatsbaan 124, 3210 Lubbeek.

Voor deelname aan de workshop vragen we 5€. Hierin zit een drankje inbegrepen en eventueel gebruik van materiaal.

Ben je geen lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga maar wens je toch deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

 

Rubens achterna

Gelieve het volgende mee te brengen:

- Schildersdoek op kader (Action)
- Verwijderbare tape paars (Action)
- Verschillende kleuren acrylverf naar keuze (Action)
- Vod
- Potje voor water
- Tafelzeil
- Borstels en penselen (Action)
- Eventueel schort

Graag laten weten als je géén schildersdoek hebt zodat de lesgeefster deze kan voorzien! Je kan dit laten weten via het 'opmerking'-veld bij je inschrijving.


Uw gegevens

jun
7
di
2022
Dansen & Bewegen op maat @ Danstuin Leuven
jun 7 @ 13:00 – 14:00

Deze activiteit laat toe om op een aangename manier te bewegen op maat van ieders mogelijkheid.

Jawel, dankzij de oprichting van de ‘Danstuin’ door een zeer gemotiveerde dansdocente met een groot hart wordt deze unieke kans geboden. Immers, na meer dan 40.000 uren ervaring is het voor Hélène haar grote wens om haar passie ook te kunnen delen met mensen zoals jij. In haar dansstudio wil zij graag datgene aanbieden wat net nodig is voor mensen die met een chronische ziekte omgaan in hun leven maar toch net zo graag willen blijven bewegen door te kunnen dansen ‘op maat’.

Ben jij degene die misschien een beetje zat te wachten op deze kans of vindt je dit een uniek aanbod wat zeker het geval is! Dat jou wel aanspreekt? Aarzel dan beslist niet en schrijf je hieronder in.

De deelnameprijs voor leden van ‘de Maretak vzw’ en de Vlaamse Pijnliga is 4€, voor niet-leden 6,50€.

Iedereen welkom!

jun
9
do
2022
Online lotgenotencontact – Thema ‘Wie schrijft die blijft’ @ Online
jun 9 @ 13:30 – 15:00

Gezien de waardevolle betekenis van het onderlinge contact tussen mensen met chronische pijn organiseert ‘de Maretak vzw’ een virtuele sessie van LOTGENOTENCONTACT voor haar leden.

Net zoals bij de fysieke bijeenkomsten die onze vereniging reeds organiseerde zullen de deelnemers in kleine praatgroepjes vrijuit kunnen praten rond een thema met respect voor elkaar. Ieder praatgroepje wordt begeleid door een moderator van de Maretak vzw.

Om alles zo goed als mogelijk te laten verlopen kunnen leden die willen deelnemen aan dit online-lotgenotencontact zich (verplicht) inschrijven via het formulier onderaan deze pagina.

Nadat we jouw inschrijving hebben ontvangen zal je de dag vooraf het online-lotgenotencontact een mail ontvangen met daarin de praktische details ivm je deelname. Er wordt voorzien in technische ondersteuning!

De link zal al werken vanaf 12u30u, zodat je de tijd hebt om technische problemen op te lossen.

Het thema van deze online lotgenotencontact is: Wie schrijft die blijft

Ben je geen lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga maar wens je toch deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

Gelieve ten laatste op dinsdag 7 juni 2022 in te schrijven.

 

jun
17
vr
2022
Webinar ‘Aan de slag met Doelzoeker’ @ Online
jun 17 @ 19:00 – 21:00

Wat jij belangrijk vindt en waar jij gelukkig van wordt zou centraal moeten staan in je behandeling. Maar hoe verwoord je dat en hoe kaart je dat aan bij jouw zorgverlener? Daarvoor werd Doelzoeker ontwikkeld.

Doelzoeker is een hulpmiddel om na te denken over je eigen leven:

  • Wat vind jij belangrijk?
  • Waar krijg je energie van?
  • Waar sta je ’s ochtends met plezier voor op?

Het zijn de antwoorden op die vragen die richting geven aan je leven. Doelzoeker helpt je om hierover na te denken zodat je je eigen doelen kan formuleren. Deze doelen kan je vervolgens bespreken met je zorgverleners (bijvoorbeeld met je huisarts, kinesitherapeut, gezinshulp…) en met je eigen omgeving (bijvoorbeeld met je partner, kinderen, mantelzorger…). Zo kan je samen de zorg maximaal afstemmen op jouw doelen.

Annet, beleidsmedewerker bij het Vlaams Patiëntenplatform, vertelt je tijdens deze infosessie alles over doelgerichte zorg en hoe je het in de praktijk kan brengen via het instrument Doelzoeker.

Waar men vroeger in de zorg vaak als doelstelling had om het aantal levensjaren te maximaliseren, staat bij doelgerichte zorg levenskwaliteit centraal. Je vertrekt in de zorg vanuit de noden en doelen van personen met een zorg- en ondersteuningsnood.

Maar hoe breng je levensdoelen in kaart? En hoe communiceer je levensdoelen vervolgens met je omgeving en zorgverleners zodat je samen kan bekijken hoe je zorg op je levensdoelen aansluit? Doelzoeker, een instrument ontwikkeld door het Vlaams Patiëntenplatform, ondersteunt daarbij. Tijdens deze infosessie toont Annet de mogelijkheden van het instrument en ontdek je of en hoe Doelzoeker ook jou kan helpen.

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen. Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

Iedereen die zich tijdig inschrijft om deze interessante webinar te volgen zal dit webinar ook kunnen herbekijken.

Deelnameprijs is 5€. Als lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga kan je gratis deelnemen en hoef je de deelnameprijs van 5€ niet te betalen. Hiervoor kreeg je een kortingscode toegestuurd per mail.

Iedereen welkom!

jun
30
do
2022
Lotgenotencontact Zellik – thema ‘Wie schrijft die blijft’ @ 't Mankement
jun 30 @ 14:00 – 16:30

Wordt je geconfronteerd met moeilijke, ingrijpende situaties, met pijn of verdriet, ziekte of handicap, dan zul je met vele vragen zitten. Naast professionele hulp zul je je ook gesteund voelen als je kunt praten met iemand die het zelfde heeft meegemaakt, een lotgenoot. Je kunt aan mekaar optrekken. Je zoekt naar herkenbaarheid en verbondenheid met anderen in een gelijkaardige situatie. Weten dat je er niet alleen voor staat is op zich al een hele opluchting. Samengevat, lotgenotencontact doet beslist de kwaliteit van het leven toenemen.

Omdat deze laatste stelling een voorname doelstelling is die we met onze vereniging voor mensen met chronische pijn nastreven organiseren we op regelmatige basis bijeenkomsten van lotgenotencontact. Deze bijeenkomsten worden begeleid door onze lotgenoot-vrijwilligers die hiertoe een opleiding volgden waarbij elementen zoals luisterbereidheid en communicatie inzake de problematiek die mensen treft met chronische pijn speciale aandacht verdienen. Met de organisatie van het lotgenotencontact willen we trachten alle mensen met chronische pijn ervan te overtuigen dat ze gelukkig niet alleen staan met hun problemen.

Na een periode van lange onderbreking waarop we het lotgenotencontact fysiek konden organiseren hernemen we dit terug.

Bij ons weerzien zullen we het hebben over het thema ‘Wie schrijft die blijft‘.

Het lotgenotencontact gaat door in ’t Mankement, Noorderlaan 4, 1731 Zellik.

Ben je geen lid van ‘de Maretak vzw’ maar wens je toch deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.