Activiteiten

https://watmaakteenpatientgelukkig.be/

 

okt
6
do
2022
Lotgenotencontact Diest – thema ‘Doelzoeker (Doelgerichte zorg)’ @ Het Beverbeekhuis
okt 6 @ 14:00 – 16:30

Wordt je geconfronteerd met moeilijke, ingrijpende situaties, met pijn of verdriet, ziekte of handicap, dan zul je met vele vragen zitten. Naast professionele hulp zul je je ook gesteund voelen als je kunt praten met iemand die het zelfde heeft meegemaakt, een lotgenoot. Je kunt aan mekaar optrekken. Je zoekt naar herkenbaarheid en verbondenheid met anderen in een gelijkaardige situatie. Weten dat je er niet alleen voor staat is op zich al een hele opluchting. Samengevat, lotgenotencontact doet beslist de kwaliteit van het leven toenemen.

Omdat deze laatste stelling een voorname doelstelling is die we met onze vereniging voor mensen met chronische pijn nastreven organiseren we op regelmatige basis bijeenkomsten van lotgenotencontact. Deze bijeenkomsten worden begeleid door onze lotgenoot-vrijwilligers die hiertoe een opleiding volgden waarbij elementen zoals luisterbereidheid en communicatie inzake de problematiek die mensen treft met chronische pijn speciale aandacht verdienen. Met de organisatie van het lotgenotencontact willen we trachten alle mensen met chronische pijn ervan te overtuigen dat ze gelukkig niet alleen staan met hun problemen.

Het lotgenotencontact gaat door in ‘Het Beverbeekhuis’, Tulpenstraat 10, 3290 Diest.

Gelieve om 13u45 al aanwezig te zijn zodat we om 14u kunnen beginnen.

Coronamaatregelen ivm mondmaskers zijn niet verplicht maar verstandig, zeker als je met iemand in contact was die besmet is. Als je je ziek voelt, blijf thuis. Er is alcoholgel aanwezig en we houden de nodige afstand, dus nog even niet knuffelen :-) We volgen de coronamaatregelen op de voet en wijzigen onze aanbevelingen naar gelang.

Bij ons weerzien zullen we het hebben over het thema ‘Doelzoeker (Doelgerichte zorg)’.

Ben je nog geen lid van ‘de Maretak vzw’ dan kan je een eerste keer deelnemen om het uit te proberen. Wens je daarna opnieuw deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

okt
7
vr
2022
CREAtak – nieuwe formule! @ Dienstencentrum De Sleutel Lubbeek
okt 7 @ 13:30 – 16:00

 

Onze vereniging ‘de Maretak vzw’ biedt jullie een maandelijkse crea-namiddag aan.

We gaan vanaf deze maand van start met een nieuwe formule. Jullie mogen nu zelf bepalen waar jullie willen aan werken tijdens onze crea-namiddag. Er zal geen workshop meer gegeven worden rond een specifiek thema. Jullie brengen zelf een crea-werkje mee om dan gezellig samen onder lotgenoten er verder aan te werken. Dit kan bijvoorbeeld een brei-werkje zijn, of kalligrafie, schilderen, een bloemstukje of een volwassen kleurboek om in te kleuren. Kies maar en inspireer mekaar! Aangezien we deze activiteit tevens beschouwen als een soort van ‘lotgenotencontact’ is ook iedereen welkom voor ’n babbeltje. Er zal koffie en water voorzien zijn. Je mag gerust ook zelf iets meebrengen om te snacken. Hoe gezellig!

Praktisch

De CREAtak gaat door in het LDC ‘De Sleutel, Staatsbaan 124, 3210 Lubbeek, van 13u30-16u.

Ben je geen lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga maar wens je toch deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.


Uw gegevens

okt
9
zo
2022
Toegankelijke fietstocht – UITGESTELD TOT 9 OKT 2022 @ Kazerne Trgc Para Schaffen
okt 9 @ 13:00 – 17:00

DOORDAT ZE SLECHT WEER VOORSPELLEN OP ZATERDAG 17 SEPTEMBER WORDT DE FIETSTOCHT UITGESTELD TOT ZONDAG 9 OKTOBER 2022. GELIEVE OPNIEUW IN TE SCHRIJVEN.

Mensen met chronische pijn hebben meer baat bij bewegen dan bij stilzitten. Dat is het advies van gezondheidspsychologen, onderzoekers en pijnbehandelaars dat we ter harte nemen. Daarom bieden we vanuit onze vereniging ook de mogelijkheid om aan verschillende bewegingsactiviteiten te kunnen deelnemen welke aangepast zijn op maat van onze deelnemers.

Zondag 9 oktober 2022 kan deelgenomen worden aan een fietstocht in groep over een parcours van ongeveer 25 km.

Deze toegankelijke fietstocht vertrekt te Schaffen om 13u aan het vliegveld en verloopt hoofdzakelijk over rustige en goed berijdbare wegen (fietsroutes). Halverwege gaan we in Averbode iets comsumeren.

We ontmoeten elkaar aan de kazerne van Trgc Para Schaffen: Karrestraat 1, 3290 Schaffen. Er zijn op de kazerne verschillende parkeerplaatsen maar je kan ook parkeren op de Skydive Flanders, Nieuwe Dijkstraat 44, 3290 Schaffen.

Om het mogelijk te maken voor iedereen die wenst deel te nemen worden een aantal speciaal aangepaste, elektrische fietsen ter beschikking gesteld (o.a. plateau- en duofietsen, driewielers en fietsen met lage instap). Al deze fietsen hebben een elektrische hulpmotor.

Deelnamekosten: 5 €/pers. (verzekering + consumptie). Ter plaatse te betalen: in cash of elektronisch via Payconiq.

Van harte welkom!

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

 

okt
13
do
2022
Online lotgenotencontact – Thema ‘Doelzoeker (Doelgerichte zorg)’ @ Online
okt 13 @ 13:30 – 15:00

Gezien de waardevolle betekenis van het onderlinge contact tussen mensen met chronische pijn organiseert ‘de Maretak vzw’ een virtuele sessie van LOTGENOTENCONTACT voor haar leden.

Net zoals bij de fysieke bijeenkomsten die onze vereniging reeds organiseerde zullen de deelnemers in kleine praatgroepjes vrijuit kunnen praten rond een thema met respect voor elkaar. Ieder praatgroepje wordt begeleid door een moderator van de Maretak vzw.

Om alles zo goed als mogelijk te laten verlopen kunnen leden die willen deelnemen aan dit online-lotgenotencontact zich (verplicht) inschrijven via het formulier onderaan deze pagina.

Nadat we jouw inschrijving hebben ontvangen zal je de dag vooraf het online-lotgenotencontact een mail ontvangen met daarin de praktische details ivm je deelname. Er wordt voorzien in technische ondersteuning!

De link zal al werken vanaf 12u30u, zodat je de tijd hebt om technische problemen op te lossen.

Het thema van deze online lotgenotencontact is: Doelzoeker (Doelgerichte zorg)

Ben je geen lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga maar wens je toch deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

Gelieve ten laatste op dinsdag 11 oktober 2022 in te schrijven.

 

okt
16
zo
2022
Ledenfeest @ Dienstencentrum De Sleutel Lubbeek
okt 16 @ 14:00 – 17:00

Na een paar jaar geen ledenfeest te hebben georganiseerd omwille van COVID-19 kunnen we eindelijk opnieuw een feestje voor onze leden houden. Hoera!

Zoals altijd voorzien we een nevenactiviteit. Deze keer wordt het een muziekquiz! Haal je kennis boven van de populairste liedjes van nu, de jaren ’90, ’80, ’70…

Daarnaast gaan onze vrijwilligers brusselse wafels ter plaatsen bakken voor jullie…met slagroom en fruitsla. Mmmm.  We voorzien zelfs varianten zoals lactosevrij, glutenvrij en suikervrij.

Geniet vooral van de gezelligheid en het samen praten met lotgenoten. We gaan terugblikken naar onze activiteiten van 2022…wat mooie herinneringen!

Het ledenfeest zal plaatsvinden in LDC De Sleutel, Staatsbaan 124, 3210 Lubbeek. Als je met het openbaar vervoer zou komen kan je vanaf het station in Leuven of Diest bus 370 nemen. Deze stopt voor de deur.

Deelnamekosten: 5 €/pers. Je kan dit op voorhand overschrijven. Bij je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met ons rekeningnummer er in.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.

Gelieve tegen ten laatste 10 oktober 2022 in te schrijven.