Hoe werkt onze bib en wat zijn de uitleenvoorwaarden?

Handleiding

Download handleiding

Uitleenvoorwaarden

Registratie en toegang

Enkel leden van de Maretak kunnen gebruik maken van de diensten van deze bibliotheek.
Ieder lid wordt per mail hiervoor uitgenodigd. Bij interesse krijg je een wachtwoord toegestuurd waarmee je kan inloggen.
Nadien kun je je paswoord wijzigen via het menupunt ‘Mijn profiel’.

Uitleentermijn

Door in te loggen kan je je materiaal vier weken ontlenen.

Aantal te lenen materialen per keer

Er kunnen maximaal 3 materialen tegelijk ontleend worden.

Reserveren, ontlenen en ophalen materiaal

Je kan via de online bibliotheek alle materialen gratis reserveren. Hiervoor klik je op de knop ‘reserveren’ naast een specifiek boek. De reservering is dan geplaatst. Er verschijnt dan een venster waarin je je voorkeuren kan doorgeven wat betreft het in ontvangst nemen van het boek. Nadien gaan wij achterliggend de reservering omzetten in een ontlening zodat anderen kunnen zien dat het boek niet meer beschikbaar is. Bij meerdere reserveringen van hetzelfde materiaal bepaalt de datum van reservering wie het materiaal eerst mag ontlenen.

Verlengen

Je kan gratis je materialen verlengen.  Materialen die gereserveerd zijn door een andere lener, kunnen niet verlengd worden. Je kan materiaal maximaal één keer verlengen.

Te-laat-geld

Wij rekenen op de goede trouw van onze leden. Mocht het blijken dat ons materiaal en de werking van de bibliotheek niet met respect behandeld wordt, zullen we toch genoodzaakt zijn kosten aan te rekenen voor het te laat binnen brengen van materiaal. Zo krijgen anderen tijdig de kans om materiaal te ontlenen. Bij het te laat binnenbrengen zal je €0,50 per dag per boek betalen.

Niet ophalen van gereserveerde materialen

Ook al geef je bij de reservatie door hoe je het boek wenst in ontvang te nemen, het kan toch voorkomen dat iemand deze afspraak niet kan naleven.
Daarom houden wij na dit afgesproken tijdstip de reservering nog maximum 5 dagen extra voor jou open. Nadien komt het materiaal terug vrij voor anderen.

Vermissing van materialen

Bij vermissing van materialen worden vervangingskosten in rekening gebracht. Vervangingskosten bedragen de kosten van nieuw aan te schaffen materialen.