Lotgenotencontact Diest – thema ‘Wordt leven met chronische pijn gemakkelijker of moeilijker?’

When:
16 februari, 2023 @ 14:00 – 16:30
2023-02-16T14:00:00+01:00
2023-02-16T16:30:00+01:00
Where:
Het Beverbeekhuis
Tulpenstraat 10
3290 Diest
Contact:
De Maretak vzw
0479/848055

Wordt je geconfronteerd met moeilijke, ingrijpende situaties, met pijn of verdriet, ziekte of handicap, dan zul je met vele vragen zitten. Naast professionele hulp zul je je ook gesteund voelen als je kunt praten met iemand die het zelfde heeft meegemaakt, een lotgenoot. Je kunt aan mekaar optrekken. Je zoekt naar herkenbaarheid en verbondenheid met anderen in een gelijkaardige situatie. Weten dat je er niet alleen voor staat is op zich al een hele opluchting. Samengevat, lotgenotencontact doet beslist de kwaliteit van het leven toenemen.

Omdat deze laatste stelling een voorname doelstelling is die we met onze vereniging voor mensen met chronische pijn nastreven organiseren we op regelmatige basis bijeenkomsten van lotgenotencontact. Deze bijeenkomsten worden begeleid door onze lotgenoot-vrijwilligers die hiertoe een opleiding volgden waarbij elementen zoals luisterbereidheid en communicatie inzake de problematiek die mensen treft met chronische pijn speciale aandacht verdienen. Met de organisatie van het lotgenotencontact willen we trachten alle mensen met chronische pijn ervan te overtuigen dat ze gelukkig niet alleen staan met hun problemen.

Het lotgenotencontact gaat door in ‘Het Beverbeekhuis’, Tulpenstraat 10, 3290 Diest.

Gelieve om 13u45 al aanwezig te zijn zodat we om 14u kunnen beginnen.

Coronamaatregelen ivm mondmaskers zijn niet verplicht maar verstandig, zeker als je met iemand in contact was die besmet is. Als je je ziek voelt, blijf thuis. Er is alcoholgel aanwezig en we houden de nodige afstand, dus nog even niet knuffelen :-) We volgen de coronamaatregelen op de voet en wijzigen onze aanbevelingen naar gelang.

Bij ons weerzien zullen we het hebben over het thema ‘Wordt leven met chronische pijn gemakkelijker of moeilijker?.

Ben je nog geen lid van ‘de Maretak vzw’ dan kan je een eerste keer deelnemen om het uit te proberen. Wens je daarna opnieuw deel te nemen, maak je dan hier lid van onze vereniging.

Door in te schrijven ga je akkoord met onze privacybeleid.