Webinar – Dieren als Helers

When:
18 augustus, 2022 @ 19:00 – 21:00
2022-08-18T19:00:00+02:00
2022-08-18T21:00:00+02:00
Where:
Online
Contact:
Eddy Claes
0479/848055

In de jaren zestig werd bij toeval opgemerkt dat de aanwezigheid van dieren bij therapeutische sessies positieve effecten had op de psychische gezondheid van kinderen. Die ontdekking betekende de start van onderzoeken naar de relatie tussen mens en dier en het effect van dieren in therapeutische sessies (AAI/Animal Assisted Activities): de antrozoölogie.

Soms vind je een kat in de behandelkamer van de psycholoog of een bezoekhond in het verpleeghuis. Paarden zijn uitstekende coaches, voorleeshonden helpen bij de taalontwikkeling en een bonte stoet dieren staat paraat op de zorgboerderij.

Is het mogelijk dat de interactie met een hond of kat een positief effect heeft op de gezondheid en het genezingsproces? Kan contact met dieren de angst verminderen en de medische procedures minder pijnlijk en traumatisch maken?

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen tijdens het webinar. Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

Iedereen die zich tijdig inschrijft om deze interessante webinar te volgen zal dit webinar ook kunnen herbekijken.

Deelnameprijs is 5€. Als lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga kan je gratis deelnemen en hoef je de deelnameprijs van 5€ niet te betalen. Hiervoor kreeg je een kortingscode toegestuurd of mail naar .