Webinar ‘Aan de slag met Doelzoeker’

When:
17 juni, 2022 @ 19:00 – 21:00
2022-06-17T19:00:00+02:00
2022-06-17T21:00:00+02:00
Where:
Online
Cost:
Free
Contact:
Eddy Claes
0479/848055

Wat jij belangrijk vindt en waar jij gelukkig van wordt zou centraal moeten staan in je behandeling. Maar hoe verwoord je dat en hoe kaart je dat aan bij jouw zorgverlener? Daarvoor werd Doelzoeker ontwikkeld.

Doelzoeker is een hulpmiddel om na te denken over je eigen leven:

  • Wat vind jij belangrijk?
  • Waar krijg je energie van?
  • Waar sta je ’s ochtends met plezier voor op?

Het zijn de antwoorden op die vragen die richting geven aan je leven. Doelzoeker helpt je om hierover na te denken zodat je je eigen doelen kan formuleren. Deze doelen kan je vervolgens bespreken met je zorgverleners (bijvoorbeeld met je huisarts, kinesitherapeut, gezinshulp…) en met je eigen omgeving (bijvoorbeeld met je partner, kinderen, mantelzorger…). Zo kan je samen de zorg maximaal afstemmen op jouw doelen.

Annet, beleidsmedewerker bij het Vlaams Patiëntenplatform, vertelt je tijdens deze infosessie alles over doelgerichte zorg en hoe je het in de praktijk kan brengen via het instrument Doelzoeker.

Waar men vroeger in de zorg vaak als doelstelling had om het aantal levensjaren te maximaliseren, staat bij doelgerichte zorg levenskwaliteit centraal. Je vertrekt in de zorg vanuit de noden en doelen van personen met een zorg- en ondersteuningsnood.

Maar hoe breng je levensdoelen in kaart? En hoe communiceer je levensdoelen vervolgens met je omgeving en zorgverleners zodat je samen kan bekijken hoe je zorg op je levensdoelen aansluit? Doelzoeker, een instrument ontwikkeld door het Vlaams Patiëntenplatform, ondersteunt daarbij. Tijdens deze infosessie toont Annet de mogelijkheden van het instrument en ontdek je of en hoe Doelzoeker ook jou kan helpen.

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen. Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

Iedereen die zich tijdig inschrijft om deze interessante webinar te volgen zal dit webinar ook kunnen herbekijken.

Deelnameprijs is 5€. Als lid van ‘de Maretak vzw’ of de Vlaamse Pijnliga kan je gratis deelnemen en hoef je de deelnameprijs van 5€ niet te betalen. Hiervoor kreeg je een kortingscode toegestuurd per mail.

Iedereen welkom!