Webinar – Chronische pijn: nieuwe inzichten en handvatten

When:
20 april, 2022 @ 19:00 – 21:00
2022-04-20T19:00:00+02:00
2022-04-20T21:00:00+02:00
Where:
Online
Contact:
Eddy Claes
0479/848055

Voor niemand is een leven met chronische pijn een aangename ervaring. In vele gevallen lopen mensen die aanhoudende pijn hebben van specialist naar specialist in de hoop om van die pijn verlost te worden of deze ten minste te kunnen verminderen.

Dr. Leen Vermeulen stelt ook deze handelswijze vast bij patiënten met chronische pijn en pleit om daarmee te stoppen en de puur biomedische kijk te overstijgen. Ze legt uit hoe pijn tot stand komt in je lichaam en brein. Ze leert je dat pijn niet altijd weefselschade betekent. En ze gaat dieper in op psychosociale factoren die aanhoudende pijn beïnvloeden: stress, leef- en werkomstandigheden, gedrag, herinneringen, gedachten en emoties.

Zo ontmaskert ze ‘chronische pijn’. Want wat een persoonlijk probleem lijkt, is veeleer een maatschappelijk alarmsignaal dat een collectieve en beleidsmatige aanpak vraagt. De ratrace van onze prestatiemaatschappij houdt mensen vaak ongewild chronisch ziek en sluit hen uit het actieve leven uit.

In deze webinar houdt Dr. Vermeulen een pleidooi voor een positieve, inclusieve wereld met minder pijn, waarbij ze nieuwe inzichten en handvaten aanreikt die zowel aan patiënten als zorgverleners hoop en perspectief bieden.

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen.

Vooraf inschrijven om te kunnen deelnemen aan dit webinar is noodzakelijk.

De deelnameprijs voor deze webinar is 5€. Leden van ‘de Maretak vzw’ en de Vlaamse Pijnliga kunnen gratis deelnemen. Leden krijgen een kortingscode toegestuurd per mail om gratis deel te nemen.

Iedereen die zich tijdig inschrijft om deze interessante webinar te volgen zal dit webinar ook kunnen herbekijken.

Iedereen is van harte welkom!