Webinar ‘Chronische pijn op de werkvloer’

When:
21 oktober, 2021 @ 19:00 – 21:00
2021-10-21T19:00:00+02:00
2021-10-21T21:00:00+02:00
Where:
Online
Cost:
gratis voor leden, 5€ voor niet-leden
Contact:
Eddy Claes
0479/848055

 

Het thema ‘werk’ blijft steeds nauw verbonden in ons leven ook al hebben we een chronische ziekte en pijn.

Kunnen werken is niet alleen de beste manier om een inkomen te verwerven, maar ook om een betekenisvolle rol op te nemen in de samenleving. Van zodra je chronisch ziek wordt, komt de integratie op de arbeidsmarkt echter in het gedrang.

Er bestaan verschillende maatregelen, diensten en rechten die de tewerkstelling van personen met een chronische ziekte moeten stimuleren.

Het verloop van een chronische ziekte is onvoorspelbaar. Soms kunnen mensen met een chronische ziekte toch blijven werken, in andere gevallen dienen zij noodgedwongen hun activiteiten (tijdelijk) stop te zetten. Vast staat dat dit als een zeer ingrijpende verandering wordt ervaren voor iedereen.

Wat zijn dan de mogelijkheden? Hoe pak je de zaken concreet aan? Hoe communiceer je over je ziekte en pijn wanneer je toch kunt (terug of blijven) werken?

In deze online-infosessie die onze patiëntenvereniging organiseert wordt zeer nuttige informatie verstrekt. Onze spreker van de VDAB geeft toelichting over de dienstverlening die zij aanreiken, zowel voor mensen die nog aan de slag kunnen blijven als voor hen die niet meer kunnen werken.

Voor sommige mensen die een tijd arbeidsongeschikt zijn kan het toch mogelijk zijn om, soms gedeeltelijk en in aangepaste omstandigheden, terug te kunnen gaan werken. Wat kunnen echter knelpunten betekenen wanneer men tot deze stap besluit? Om op dit soort vragen een antwoord te geven doen we een beroep op onze spreker van de dienst maatschappelijk werk.

Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

Inschrijven kan tot uiterlijk 15 oktober via onderstaande knop ‘Inschrijven’.

Deze webinar wordt gratis aangeboden voor leden van ‘de Maretak vzw’ maar ook niet leden zijn uiteraard van harte welkom! (€ 5). Leden krijgen een kortingscode toegestuurd per mail om gratis deel te nemen.

Iedereen die zich tijdig inschrijft om deze interessante infosessie te volgen zal dit webinar ook kunnen herbekijken.

Welkom iedereen!