Nuttige links

 

Logo Vlaamse Pijnliga

Vlaamse Pijnliga

Ligamenten zijn banden van bindweefsel omheen een gewricht, een geheel.  En dat wil de Vlaamse Pijnliga eveneens zijn: een bindweefsel – de verbinding – tussen iedereen die in Vlaanderen met pijn begaan is.  Centraal binnen het geheel staat de werking van de patiëntenverenigingen van mensen met chronische pijn.

Mensen met chronische pijn vinden elke werkdag van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur een luisterend oor bij de Pijnlijn: 078 159 160.

Naast ‘de Maretak’, zijn ook de volgende verenigingen aangesloten bij de Vlaamse Pijnliga:

www.effenweg.be   Effen Weg – Wandelen met chronische pijn
www.bindweefsel.be    Vlaamse Vereniging voor Erfelijke Bindweefselaandoeningen
Hoofdpijnliga   Belgische Hoofdpijnliga
CVS Contactgroep   Vereniging voor mensen met Chronische Vermoeidheidssyndroom
MCP   Mensen met Chronische Pijn
www.cmp-vlaanderen.be    Contactgroep Multipel Myeloom Patiënten
www.ruggensteun.be   Voor mensen met chronische rugproblemen
www.tlichtpuntje.be     Vereniging van en voor chronische pijnpatiënten, Antwerpen
VMCP   Vereniging voor Mensen met Chronische Pijn uit Limburg en omstreken
www.vzw-whiplash.be   Voor patiënten met whiplash en WAD

Logo_trefpuntzelfhulp

www.zelfhulp.be

Trefpunt Zelfhulp vzw is het informatie- en ondersteuningscentrum voor zelfhulpgroepen in Vlaanderen. Het bestaat sinds 1982 en krijgt ondersteuning van het Vlaams ministerie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en de K.U. Leuven.

De Maretak plaatst hun activiteiten op de kalender van Trefpunt Zelfhulp.


www.komoptegenkanker.be

www.allesoverkanker.be

Kom op tegen Kanker ondersteunt zo’n 45 lotgenotengroepen over heel Vlaanderen, ook die van ‘de Maretak’. Door de samenwerking met Kom op tegen Kanker krijgen de lotgenotencontacten van ‘de Maretak’ de nodige steun, begeleiding en coaching. Bij de leden van ‘de Maretak’ is chronische pijn de gemeenschappelijke noemer, gelijk welke aandoening de oorzaak daarvan is. Kanker is nu eenmaal een ziekte waar chronisch pijn zich spijtig genoeg laat voelen.

Ook online kunt u ervaringen en boodschappen uitwisselen met andere kankerpatiënten. Kom op tegen Kanker heeft daarvoor een eigen onlineforum: forum.allesoverkanker.be


social-security-logo

www.handicap.fgov.be

Website van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, Directie-Generaal Personen met een Handicap.

www.handiweb.be

Handiweb is een toepassing van de FOD Sociale Zekerheid, Directie-Generaal Personen met een Handicap, waarmee u uw dossier bij de dienst Personen met een handicap kan raadplegen. Om toegang te krijgen tot Handiweb, moet u in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart (eID) en een kaartlezer.

 


logo_VPP

Vlaams Patiëntenplatform

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) ijvert reeds vanaf zijn oprichting in 1999 voor concrete oplossingen voor de knelpunten die personen met een chronische ziekte ondervinden, o.a. met verzekeringen.

De Maretak neemt actief deel aan diverse werkgroepen en vergaderingen van het Vlaams Patiëntenplatform.

 


PIM-logo

Pain in Motion

Pain in Motion bundelt nuttige informatie voor patiënten en zorgenverstrekkers (artsen, kinesitherapeuten, psychologen, ergotherapeuten) met betrekking tot de wisselwerking tussen pijn en beweging, alsook over de revalidatie van chronische pijn en chronische vermoeidheid.

 


www.vaph.be

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) wil de participatie, integratie en gelijkheid van kansen van personen met een handicap bevorderen in alle domeinen van het maatschappelijk leven. Het doel is dat zij de grootst mogelijke autonomie en levenskwaliteit bereiken. Het VAPH subsidieert hiertoe diensten, voorzieningen en personen met een handicap op het vlak van hulpmiddelen en aanpassingen en het persoonlijke-assistentiebudget.

 


 

 

logo_pijnlijn           Logo_Mantelzorgtel